Knjižnica

Knjižnica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci otvorena je za korisnike od ponedjeljka do petka u radnom vremenu od 9:00 do 17:00 sati. Usluge upisa i posudbe knjižnične građe odvijaju se u prostoru Knjižnice na trećem katu (F-304).

Informacije o posudbi knjižnične građe i ostale opće informacije:

 • tel. +385 (0)51 265 785;
 • e-mail: knjiznica@ffri.uniri.hr

Voditeljica Knjižnice:

 • Gabrijela Štimac-Rajaković
  • tel. +385 (0)51 265 615;
  • e-mail: gabi@ffri.uniri.hr

Djelatnice Knjižnice:

 • Jelena Lanc
 • Natali Poljanić
 • Aleksandra Moslavac
  • tel. +385 (0)51 265 616,
  • e-mail:amoslavac@ffri.uniri.hr

Adresa

Filozofski fakultet u Rijeci, Knjižnica
Sveučilišna avenija 4,
51000 Rijeka

Posjetite naš Instagram!

Novo u Knjižnici – online upis putem aplikacije. Za online upis potrebni su Vam podaci o AAI identitetu (poput prijave na Studomat). Nakon potvrde Vaših podataka u aplikaciji prijava je zaprimljena, a upis potvrđujete predočavanjem SmartX kartice u Knjižnici. SmartX kartica ujedno je i članska iskaznica koja omogućava posudbu. Pristup aplikaciji za online upis ovdje.


Summon – platforma objedinjenog pretraživanja e-izvora

Za hrvatsku znanstvenu i akademsku zajednicu pretplaćena je platforma objedinjenog pretraživanja Summon koja zamjenjuje dosadašnju platformu EBSCO

Discovery Service (EDS). Platforma omogućava istovremeno pretraživanje svih dostupnih pretplaćenih e-izvora u nacionalnoj licenci, Portala hrvatskih znanstvenih časopisa (Hrčak) kao i drugih znanstvenih izvora u slobodnom pristupu na internetu. Korištenje je moguće izravno s računala u ustanovama u sustavu znanosti i visokog obrazovanja te udaljeno, upisom AAI@EduHr elektroničkog identiteta.

Pristup discovery servisu Summon moguć je na stranici Knjižnice Filozofskog fakulteta u Rijeci te putem poveznice.


Rezultati ankete o zadovoljstvu korisnika

Rezultate usporedne ankete o zadovoljstvu korisnika za 2016./2021. godinu možete preuzeti ovdje.


Besplatna posudba digitalnih knjiga

Neprofitna udruga Internet Archive pokrenula je digitalnu knjižnicu nazvanu National Emergency Library / Open Library koja u svojem fondu pohranjuje 1,4 milijuna digitalnih knjiga i omogućava besplatnu posudbu. Digitalna knjižnica članica je Udruge američkih knjižnica (ALA). Fondu National Emergency Library / Open Library možete pristupiti ovdje.


Besplatni pristup bazi Fortunoff Video Archive

Filozofskom fakultetu u Rijeci osiguran je besplatni pristup bazi Fortunoff Video Archive. Baza sadrži povijesne izvore s preko 7.000 snimljenih svjedočanstava preživjelih iz holokausta. Za pristup podacima potrebno je izvršiti registraciju, a sve upute o registraciji i uvjetima korištenja baze dostupni su na poveznici Fortunoff Video Archive.

Ispunjavanjem ove ankete unaprijedite kvalitetu poslovanja Knjižnice Filozofskog fakulteta u Rijeci. Cilj nam je prikupiti Vaša mišljenja i sugestije, kako bismo ostvarili što kvalitetniji i uspješniji model poslovanja. Podaci prikupljeni anketom omogućit će analizu postojeće situacije, ukazati na nedostatke i moguće smjernice za poboljšanje knjižnične usluge. Anketa se sastoji od 20 pitanja kojima se ocjenjuju razni aspekti poslovanja Knjižnice. Za ispunjavanje je potrebno oko deset minuta, a svi odgovori su anonimni.

Skip to content