Savjetovanje i podrška studentima

Studentska pravobraniteljica je Katarina Strmić, studentica druge godine diplomskog studija pedagogije i engleskog jezika i književnosti. Pravobraniteljici se možete obratiti putem emaila kstrmic@student.uniri.hr.

Svi studenti i studentice imaju mogućnost stupiti u kontakt sa studentskom pravobraniteljicom kako bi se informirali o svojim pravima i postupcima u situacijama u kojima smatraju da su njihova prava povrijeđena ili trebaju dodatnu sugestiju oko rješavanja pojedinih sporova sa studentima, nastavnicima i drugim djelatnicima Filozofskog fakulteta. 

Nadležni školski liječnik za Filozofski Fakultet u Rijeci je dr. sc. Marijana Turčić, dr. med., spec. školske medicine.  

Informacija o radnom vremenu i organizaciji rada ambulante dostupno je putem poveznice

Ured za studente s invaliditetom djeluje pri Sveučilišnom savjetovališnom centru Sveučilišta u Rijeci. 

Pogledajte video u kojem se ukratko pojašnjava organizacija i aktivnosti ureda, a kontakt i ostale korisne informacije dostupne su vam putem slijedeće poveznice.  

Ured za akademsku podršku Filozofskog fakulteta u Rijeci provodi besplatne informativne, edukativne i savjetodavne aktivnosti radi poticanja akademskog uspjeha i povećanja završenosti studija. Programi Ureda namijenjeni su svim studenticama i studentima Fakulteta s ciljem pomoći u savladavanju akademskih zahtjeva tijekom studiranja.

 • Ured pruža podršku u području akademskog i osobnog savjetovanja s ciljem osnaživanja studenata za uspješno studiranje te surađuje s ostalim uredima i centrima za podršku studenata.
 • Ured provodi informativne, edukativne i savjetodavne aktivnosti koje studentima mogu olakšati procese usvajanja znanja, povećati akademsku učinkovitost i povoljno utjecati na završenost studija.
 • Ured studenticama i studentima pruža informacije o mogućnostima grupnih i individualnih savjetovanja o problemima na koje nailaze.
 • Ured provodi sustav studentskog mentorstva za studente nižih godina kojima su mentori studenti završnih godina istog studija.

Svatko se tijekom studiranja, naročito na prvoj godini studija, susreo s brojnim pitanjima. Poput onih kako uputiti službeni e-mail profesoru, kako se najaviti na konzultacije, prijaviti ispit, što se sve očekuje tijekom studija, na ispitu, kako naći smještaj, ali i s pitanjima koja otkrivaju čari studentskog života. Student-mentor je uspješan student završnih godina koji mlađim kolegama prenosi vlastita iskustva studiranja. Svaki početak akademske godine donosi mogućnost prijave na funkciju studenta/ice-mentora/ice FFRi!

 • Ured za akademsku podršku
  • Voditeljica ureda: Tonka Kavran, prof.
  • Radno vrijeme: ponedjeljak – petak od 7:30 do 15:30 sati
  • Tel. 051/265-715
  • e-mail: akademska.podrska@ffri.uniri.hr
  • F-468

Individualne i grupne konzultacije: uz prethodnu najavu putem e-maila ili telefona!

Ako želite postati student – mentor ili ste student kojem je potrebna podrška studenta -mentora, obratite nam se putem e-maila ili telefona!

Više o uredu za karijere potražite na poveznici.

Sveučilišni savjetovališni centar (SSC) pruža različite oblike podrške i pomoći studentima i djelatnicima riječkog Sveučilišta. Sve su usluge centra besplatne za korisnike. Radno vrijeme SSC-a je je radnim danom od 8:30 do 16:30 sati, a centar je smješten u zgradi Građevinskog fakulteta u Rijeci

U okviru Sveučilišnog savjetovališnog centra djeluju:  

 1. Psihološko savjetovalište 
 2. Ured za studente s invaliditetom i  
 3. Ured za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra

Predstavljanje SSC-a studentima prvih godina studija
Brošura
Video

Skip to content