Demo dan poslovnih ideja studenata FFRI

23.05.2022.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U petak, 20. svibnja 2022. na Filozofskom fakultetu u Rijeci održan je Demo dan poslovnih ideja studenata FFRI. Riječ je o završnici Pilot-programa osposobljavanja studenata u poduzetničkim vještinama, kojega su zajednički organizirali STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci i Filozofski fakultet u Rijeci. Tijekom pilot-programa iskusni predavači STEP RI-ja Boris Golob, Mario Vukelić, Jana Blažević Marčelja i Ana Janežić upoznali su studente s kreativnim načinom razmišljanja, (društvenim) poduzetništvom i inovacijama te im omogućili bolje razumijevanje procesa pokretanja i rasta poslovnog pothvata – od ideje, prepoznavanja i ocjenjivanja poslovne prilike i potreba kupaca, formiranja tima i prikupljanja resursa do promišljanja realizacije.
 

Na samom početku Demo dana prisutnima su se obratili izv. prof. dr. sc. Aleksandar Mijatović, dekan Filozofskog fakulteta, te Boris Golob, direktor Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka, nakon čega su studenti  prezentirali svoje poslovne ideje. Iako su svi timovi iskazali doista zavidnu kreativnost, stručni žiri je ipak odabrao i nagradio one najbolje:
 
Tim 7 – Ivana Kurilić i Damjan Dušević su ocijenjeni najboljim od strane predstavnika Filozofskog fakulteta, prof. dr. sc. Aleksandre Golubović i doc. dr. sc. Barbare Španjol Pandelo, za ideju Feeling&Healing – psihološko savjetovanje studenata.
 
Tim 14 – Maja Jugovac s poslovnom idejom KonFi Consulting proglašena je najboljom od strane predstavnika Studentskog zbora Hrvoja Matrljana i  Matije Rajtera.
 
Tim 3 – Marijana Gašparović s idejom Platforma za prevođenje frazema ocijenjena je najboljom od strane Borisa Goloba i Ane Janežić sa STEP Ri-ja.
 
Pilot-program osposobljavanja studenata u poduzetničkim vještinama je održan u sklopu projekta Inno4YUFE – Towards a pioneering European University that powers a new generation of student entrepreneurs and innovators, financiranog od strane Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), a koji se provodi na STEP RI znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci.
 
Suradnja STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci i Filozofskog fakulteta u Rijeci pokrenuta je na inicijativu Ureda za karijere te uz potporu Ureda za akademsku podršku koji su osnovani u okviru projekta PerPeTuUm aGile.

Skip to content