Događanje

CLARC 2023 Jezik i jezični podaci, Međunarodni znanstveni skup

28.09.2023.

— 30.09.2023.

09:00

— 12:00

h

_Konferencija, Panel, Radionica, Tribina, Znanost

  • FFRI

Dragi kolege, lingvisti, znanstvenici, i entuzijasti jezika,

s velikim zadovoljstvom vas pozivamo na Konferenciju CLARC 2023: Jezik i jezični podaci, koja će se održati od 28. do 30. rujna na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, u Rijeci. Konferenciju organizira Centar za jezična istraživanja, s ciljem okupljanja stručnjaka iz različitih područja jezikoslovlja, računalne lingvistike, računalne obrade prirodnog jezika i umjetne inteligencije.

Teme konferencije obuhvaćaju širok spektar područja i izazova u svijetu jezika i jezičnih podataka, a predavanja i paneli će se baviti aktualnim i uzbudljivim temama iz područja kao što su: računalna lingvistika, računalna obrada prirodnog jezika i umjetna inteligencija; korpusna lingvistika; sociolingvistika, pragmalingvistika i analiza diskursa; fonetika, fonologija, morfologija, sintaksa; usvajanje jezika, psiholingvistika, neurolingvistika; usvajanje jezika, psiholingvistika, neurolingvistika; jezik i kulturalni studiji; jezični podaci s gledišta prava i ekonomije; jezik i turizam; medicina i javno zdravstvo i mnoge druge.

Plenarni predavači na konferenciji su ugledni stručnjaci iz ovih područja, a među njima su Maja Miličević Petrović sa Sveučilišta u Bologni, Marko Tadić sa Sveučilišta u Zagrebu, Tony Veale s University College Dublin, te Nikola Ljubešić iz Instituta Jožef Štefan u Ljubljani.

Tijekom konferencije očekuju vas i brojni događaji, paneli, okrugli stolovi i radionice koji će obogatiti vaše iskustvo sudjelovanja.

Kotizacija za slušatelje i doktorande za cijelu konferenciju iznosi 80 EUR, dok je dnevna kotizacija 60 EUR. Svi su dobrodošli, a više informacija o registraciji i programu možete pronaći na službenoj web stranici konferencije.

Radujemo se vašem sudjelovanju i doprinosu ovoj važnoj raspravi o jeziku i jezičnim podacima na Konferenciji CLARC 2023!

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content