Događanje

Demo dan s prezentacijom poslovnih ideja studenata Filozofskog fakulteta u Rijeci

30.03.2023.

13:00

— 14:30

h

  • FFRI

Filozofski fakultet Rijeka i STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci su proveli drugi u nizu pilot programa osposobljavanja studenata Filozofskog fakulteta u Rijeci u poduzetničkim vještinama.

Studenti Filozofskog fakulteta su učili kako iz znanja i kompetencija koje su stekli tijekom studiranja mogu kreativnim načinom razmišljanja, poduzetništvom i inovacijama pokrenuti svoju ideju, unaprijediti društvo i bolje razumjeti izazove pokretanja i rasta poslovnog pothvata.

Pilot program se provodio tijekom ožujka u sklopu projekta Inno4YUFE te je privukao preko trideset studenata koji su se kroz vođene radionice, zadatke, primjere te razradu vlastite poduzetničke ideje upoznali sa sljedećim izazovima:

  • Kako formulirati i odabrati poslovnu ideju.
  • Kako identificirati i razumjeti kupce i korisnike, njihove potrebe i okolnosti u kojima kupuju.
  • Koji su bitni elementi poslovnog modela.
  • Kako predstaviti vlastitu ideju.
  • Proces pokretanja poslovanja i osnove financijske pismenosti.

Program završava natjecanjem u prezentaciji poslovnih ideja (Demo danom) koje će se održati 30. ožujka u 13:00 sati u prostorima Filozofskog fakulteta u Rijeci (dvorana F-230). Svi sudionici će dobiti potvrde o sudjelovanju i ECTS bod (jedan ali vrijedan), a najbolji timovi će osvojiti korisne nagrade. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na Demo danu i podrže studente koji su vrijedno razvijali svoje poduzetničke ideje. Prethodna prijava na događaj nije neophodna.

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content