Događanje

Filozofski fakultet domaćin međunarodne konferencije ‘Crisis, Junctures, And Breaking Points’

13.06.2024.

09:15

— 17:45

h

_Konferencija

  • FFRI

Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s Hrvatsko-kanadskim akademskim društvom (HKAD) iz Zagreba te međunarodnim udruženjem Wirth Alumni Network (WAN) stipendista kanadskog Sveučilišta u Alberti, organizira jednodnevnu međunarodnu i multidisciplinarnu konferenciju pod nazivom Crisis, Junctures, and Breaking Points: Understanding, Contextualizing, and Overcoming Crisis as Discourse na FFRI-u u četvrtak 13. lipnja 2024 u prostoriji F-206. Konferencija tematizira alternativne pristupe postojećem medijskom diskursu o krizi iz perspektive humanističkih i društvenih znanosti i održava se pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Kanade i Wirth Institute for Austrian and Central European Studies (dio međunarodne mreže Austrian Centers) pri Sveučilištu Alberta u Kanadi.

Plenarno predavanje na temu Uncanny Organization and the Immanence of Crisis: The Public Sector, Neoliberalism, and Covid-19, održat će prof. dr. sc. Kevin Orr sa Sveučilišta St. Andrews (Škotska, UK).

Osim predavača, konferenciji će se pridružiti i par uvaženih gostiju, između ostalog i utemeljitelj kanadske fondacije kojom je osnovan Wirth Institute, dr. Alfred G. Wirth, potom aktualni predsjednik Wirth Instituta dr. Alexander Carpenter te prijašnji direktor instituta, dr. Joseph F. Patrouch, kao i zamjenica veleposlanice Kanade u Hrvatskoj, gđa. Nathalie Niedoba.

Ovim putem najavljujemo i da su sva predavanja na skupu otvorena za javnost uz prethodnu najavu na mail: petra.sapunkurtin@uniri.hr. Radni jezik konferencije je engleski. Prilažemo program, plakat i knjižicu sažetaka.

Nastavno na konferenciju, u petak i subotu (14. i 15. lipnja) Filozofski fakultet također će ugostiti i bienalni sastanak te okupljanje alumnija i alumni udruženja WAN, također pod pokroviteljstvom kanadskog Wirth Institutea.

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content