Događanje

Medijska pismenost (konferencija)

26.05.2023.

11:00

— 12:30

h

_Konferencija, Znanost

  • FFRI

Konferenciju pod nazivom  „Važnost medijske pismenosti u vremenu društvenih mreža i umjetne inteligencije“ organiziraju Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i Filozofskim fakultetom u Rijeci. Pozivamo vas da nam se pridružite u petak, 26. svibnja od 11 do 12:30 na Filozofskom fakultetu u Rijeci, Sveučilišna avenija 4, u predavaonici F-207.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati ovogodišnjih Dana medijske pismenosti, projekta koji već šestu godinu zaredom organiziraju Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja s ciljem podizanja svijesti o važnosti medijske pismenosti te stvaranja prilika i resursa za medijsko obrazovanje.

Govorit će se i o nužnosti jačanja medijske pismenosti u obrazovnim ustanovama, a bit će predstavljen i budući poslijediplomski specijalistički studij „Medijska pismenost“ Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

PROGRAM KONFERENCIJE

  • Rezultati Dana medijske pismenosti i nužnost jačanja medijske pismenosti u obrazovnim ustanovama, Robert Tomljenović, Agencija za elektroničke medije
  • Obrazovni materijali nastali u sklopu Dana medijske pismenosti i važnost medijske pismenosti u kontekstu mentalnog zdravlja djece i mladih, Marin Ilej, Ured UNICEF-a za Hrvatsku
  • Ukorak s izazovima digitalnog doba – Specijalistički poslijediplomski studij medijske pismenosti, Cecilija Jurčić Katunar i Saša Stanić, Filozofski fakultet u Rijeci
  • Društvene mreže i dezinformacije – može li umjetna inteligencija pomoći? Ana Meštrović, Slobodan Beliga, Fakultet informatike i digitalnih tehnologija i Mihaela Matešić, Filozofski fakultet u Rijeci

PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE

Pozivamo odgojno-obrazovne djelatnike koji rade u osnovnim i srednjim školama te predškolskim ustanovama, knjižničare, novinare i urednike, marketinške stručnjake i članove akademske zajednice da nam se pridruže na konferenciji.

Za sudjelovanje se potrebno prijaviti putem poveznice, a prijave će biti otvorene do 25. 5. u 10 sati (ili do popunjavanja mjesta).

Odgojno-obrazovni djelatnici mogu dobiti potvrdu o sudjelovanju, koju će im izdati Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku.

Konferencija se održava u sklopu obilježavanja 50. obljetnice osnutka Sveučilišta u Rijeci.

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content