Događanje

Međunarodni znanstveni skup i okrugli stol na temu stogodišnjice Marša na Rim

27.10.2022.

09:00

— 20:00

h

_Konferencija, Tribina

  • FFRI
  • Rijeka

Pozivamo sve zainteresirane na Međunarodni znanstveni skup: “Stogodišnjica Marša na Rim iz sjevernojadranske perspektive: historiografski izazovi” i na okrugli stol “Kako danas gledamo na fašizam? Povjesničari o historiografijama, kulturama sjećanja, fašizmu i antifašizmu”.

Skup će se održati u organizaciji Istarskog povijesnog društva, u suorganizaciji s Filozofskim fakultetom u Rijeci, Odsjek za povijest, Zavodom za povijesne i društvene znanosti HAZU u Rijeci s Područnom jedinicom u Puli te Institutom za političku povijest u Budimpešti, ERC Cog NEPOSTRANS, u četvrtak, 27. listopada 2022. u prostoriji F-230, od 9:00 do 17:00 sati. Na međunarodnom skupu, s engleskim, hrvatskim, talijanskim i slovenskim kao radnim jezicima, sudjeluje deset sudionika iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Italije.

Nakon skupa, u 18 sati u dvorani Zavoda za povijesne i društvene znanosti HAZU u Rijeci (Ružićeva 5, Rijeka) program se nastavlja okruglim stolom pod nazivom “Kako danas gledamo na fašizam? Povjesničari o historiografijama, kulturama sjaćenja, fašizmu i antifašizmu”. Na okruglom stolu sudjeluju: dr. sc. Branimir Janković s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu te urednik portala Historiografija.hr; dr. sc. Borut Klabjan s Inštituta za zgodovinske študije u Kopru, koautoru s Gorazdom Bajcom recentne monografije „Ogenj, ki je zajel Evropo. Narodni dom v Trstu (1920-2020)“, dr. sc. Mila Orlić s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Rijeci te dr. sc. Milan Radošević iz Zavoda za povijesne i društvene znanosti HAZU u Rijeci, Područne jedinice u Puli, predsjednik Istarskog povijesnog društva.

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content