Događanje

Poziv na stručni skup „Višejezični učenik i njegov nastavnik: predstavljanje i primjena rezultata projekta TEAM u Republici Hrvatskoj“

29.08.2023.

11:00

— 15:30

h

_Konferencija

  • FFRI

Projektni tim projekta TEAM na Filozofskom fakultetu u Rijeci poziva vas na stručni skup „Višejezični učenik i njegov nastavnik: predstavljanje i primjena rezultata projekta TEAM u Republici Hrvatskoj“ u utorak 29. kolovoza 2023. na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

TEAM (Teacher Education about Multilingualism) (Obrazovanje nastavnika o višejezičnosti) trogodišnje je strateško partnerstvo za visoko obrazovanje između sveučilišta i visokoškolskih ustanova iz Grčke, Hrvatske, Italije, Izraela, Njemačke, Poljske, Španjolske i Ujedinjenog Kraljevstva koje se financira iz programa Erasmus+ Europske unije. Partner iz Hrvatske jest Filozofski fakultet u Rijeci. Cilj je partnerstva razviti javno dostupne online resurse za obrazovanje sadašnjih i budućih nastavnika razredne i predmetne nastave o višejezičnosti koji će im pomoći u razumijevanju jezične i kulturne raznolikosti u razredu te pristupu višejezičnim učenicima i učenicima koji ne govore ili slabo govore jezik škole. Online resursi obuhvaćaju kolegij na Moodleu te kanal na YouTubeu

Stručni skup namijenjen je svim sadašnjim i budućim nastavnicima razredne i predmetne nastave, stručnim suradnicima u školama, nastavnicima u visokoškolskim ustanovama koji obrazuju buduće nastavnike i stručne suradnike u školama, rukovoditeljima škola i visokoškolskih ustanova, savjetnicima, stručnim suradnicima i rukovoditeljima u Agenciji za odgoj i obrazovanje, Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i drugim relevantnim javnim ustanovama, predstavnicima relevantnih ustanova, udruga i organizacija iz civilnog i privatnog sektora, donositeljima političkih odluka te svima drugima koje zanima i koji su uključeni u obrazovanje nastavnika i poučavanje višejezičnih učenika.  

Skup će se sastojati od predstavljanja rezultata projekta TEAM, predavanja prof. dr. sc. Lidije Cvikić „Višejezičan učenik u razredu – Što ćemo sad?“ s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te interaktivnih radionica usmjerenih na uporabu online resursa projekta TEAM. 

Skup će trajati od 11 do 15:30 sati, a tijekom njega bit će osiguran ručak za sve sudionike. Sudjelovanje na skupu je besplatno. Svi će sudionici skupa dobiti potvrdu o sudjelovanju.    

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje na skupu, molimo vas da do utorka 22. kolovoza 2023. ispunite ovaj obrazac

Broj sudionika skupa ograničen je, a prijave će se prihvaćati redoslijedom zaprimanja. Potvrdu o prihvaćanju prijave za sudjelovanje dobit ćete najkasnije u srijedu 23. kolovoza 2023.

Veselimo se vašim prijavama i sudjelovanju na skupu!

Projektni tim projekta TEAM na Filozofskom fakultetu u Rijeci u sastavu: Sandra Jukić, mag. educ., doc. dr. sc. Nataša Košuta, izv. prof. dr. sc. Tihana Kraš (voditeljica), doc. dr. sc. Maša Plešković i dr. sc. Zvjezdana Vrzić

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content