Događanje

Predavanje ‘Introduction to CBS NL and the SSW Survey | Peoplet Project: Concept Networks & Organizational Structures’

07.06.2024.

15:00

— 17:00

h

_Predavanje, Znanost

  • FFRI

Pozivamo vas na istraživačko predavanje Introduction to CBS NL and the SSW Survey | Peoplet Project: Concept Networks & Organizational Structures koje će se održati u petak 7. lipnja 2024. godine u 15:00 sati, u prostoriji F-206 na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišna avenija 4, 51000 Rijeka.

Naslov predavanja: Introduction to CBS NL and the SSW Survey | Peoplet Project: Concept Networks & Organizational Structures

Sažetak: U današnjem međusobno povezanom svijetu, mreže su sveprisutne, od društvenih medija i organizacijskih struktura do bioloških sustava i širenja informacija. Analiza mreža nalazi se na čelu istraživačkih metodologija, nudeći neviđene mogućnosti za dešifriranje složenih odnosa i obrazaca. Ovo istraživačko predavanje obećava osvijetliti kako analiza mreža može revolucionirati društvena istraživanja, pružajući nove perspektive i alate za rješavanje društvenih izazova.

Pridružite nam se na uvidu u istraživanje koje se bavi utjecajem mrežne analize i njezinim transformativnim potencijalom u društvenim istraživanjima. Predavanje će uključivati istaknute stručnjake i pionirske projekte koji ilustriraju moć mreža u razumijevanju i oblikovanju našeg svijeta.

Predavači:

Introduction to Statistics Netherlands (CBS) and the Large Population Social Cohesion Survey (SSW): Prof. Dr. Hans Schmeets s CBS-a i Fakulteta za umjetnost i društvene znanosti (FASoS) Sveučilišta u Maastrichtu predstavit će Centralni ured za statistiku Nizozemske, naglašavajući Odjel za društvenu koheziju i životne uvjete. Predstavit će opsežno istraživanje o društvenoj koheziji (SSW), ključnom resursu u mjerenju društvene dinamike i kohezije diljem Nizozemske.

The Peoplet Project and the Concept Networks Module: Dr. Dino Pitoski predstavit će inovativni Peoplet projekt unutar Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) s riječkog Sveučilišta. Ovaj startup specijalizira se za razvoj platforme za analizu podataka utemeljene na mrežnoj znanosti. Dr. Pitoski će naglasiti Peoplet Concept Networks modul koji koristi pokazatelje društvene kohezije kao što su povjerenje i sudjelovanje iz CBS-ovog SSW-a, transformirajući ih u međusobno povezane čvorove. Modul koristi sofisticirane algoritme i vizualizacije za otkrivanje obrazaca pojavljivanja nudeći uvide za donošenje informiranih odluka.

Organizational Structures and Semantic Networks: Prof. Dr. Ana Meštrović će proširiti raspravu o dodatnim modulima Peoplet projekta, usredotočujući se na organizacijske mreže unutar obrazovnih institucija i značaj semantičkih mreža. Ovi moduli su ključni za razumijevanje i poboljšanje suradnje i razmjene znanja unutar akademskih zajednica. Nadalje, istražit ćemo i integrirati najnovije tehnologije temeljene na umjetnoj inteligenciji i obradi prirodnog jezika (NLP) za primjenu u mrežnoj analizi.

Peoplet for Organizations: Citation Networks and Cooperation Recommendations: Dr. Benedikt Perak će zaključiti sesiju predstavljanjem Peoplet for Organizations modula. Ovaj alat analizira mreže citata i pruža prilagođene preporuke za potencijalne suradnje, potičući međusobno povezano i kooperativno akademsko okruženje.

Ne propustite priliku za istraživanje budućnosti mrežne analize uz stručnjake i projekte koji oblikuju novu generaciju društvenih istraživanja!

Radujemo se vašem dolasku!

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content