Događanje

Predavanje Simona Kreka “Opening up dictionaries for natural language understanding”

06.04.2023.

12:00

— 13:00

h

_Predavanje

  • FFRI

Centar za jezična istraživanja UNIRI Vas sa zadovoljstvom poziva na predavanje “Opening up dictionaries for natural language understanding” koje će održati Simon Krek, istraživač na Institutu “Jožef Stefan” u Laboratoriju za umjetnu inteligenciju i voditelj Centra za jezične resurse i tehnologije na Sveučilištu u Ljubljani.

Simon Krek je renomirani stručnjak u područjima leksikografije i leksikogramatike, korpusnog jezikoslovlja, obrade prirodnog jezika, infrastrukture jezičnih tehnologija i računalno potpomognutog učenja i poučavanja jezika.

U svom predavanju će se osvrnuti na važnost otvaranja leksikografskih resursa za postizanje cilja razumijevanja prirodnog jezika u kontekstu razvoja i primjene umjetne inteligencije u lingvistici.

Predavanje će se održati u četvrtak 6. travnja 2023. od 12:00 do 13:00 sati, u predavaonici F-101, Filozofski fakultet, Sveučilišna avenija 4, Rijeka, u organizaciji Centra za jezična istraživanja.

Pridružite nam se i saznajte više o tome kako moderna leksikografija može pomoći u postizanju cilja razumijevanja prirodnog jezika u umjetnoj inteligenciji.

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content