Događanje

Predstavljanje antologije suvremene proze ‘Područje signala’

25.04.2024.

18:00

— 19:00

h

_Tribina

  • Rijeka

U četvrtak 25. travnja u 18 sati u Gradskoj knjižnici Rijeka – Ogranak Trsat održat će se predstavljanje antologije suvremene proze Područje signala, koju je priredila ugledna kritičarka, urednica i prevoditeljica Jagna Pogačnik. Uz priređivačicu knjigu će predstaviti Saša Stanić i Mario Kolar.

Podnaslovljena kao mapiranje suvremene proze u Hrvatskoj 2000. – 2020. knjiga odgovara na pitanje koji su pisci i spisateljice, djela, žanrovi, teme i poetike obilježili prve dvije dekade 21. stoljeća, odnosno kako izgleda karta domaće suvremene proze i što ona govori o našoj književnosti i njezinim vrijednostima, a posredno i o našem Zeitgeistu? Mapirajući ovdašnji književni teren, priređivačica knjige odbacila je zastarjele kritičke alate, proširila perspektive i uvela nove metode kako bi vjernije zabilježila najsnažnije književne glasove kao signale novog književnog doba.

Tribina se organizira u sklopu studentskog projekta Što je popularno u popularnom romanu?, voditeljice Mihaele Kajić, studentice kroatistike Filozofskog fakulteta u Rijeci. Projekt se provodi uz financijsku potporu Sveučilišta u Rijeci – Studentskog kulturnog centra.

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content