Događanje

Predstavljanje Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, partnera projekta PerPeTuUm aGile

10.06.2022.

10:30

h

_Radionica

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na Predstavljanje Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, partnera projekta PerPeTuUm aGilekoje će se održati u atriju Filozofskog fakulteta u Rijeci u  petak10. lipnja 2022u 10:30 sati.

MSU Zagreb pritom će predstaviti svoj rad i aktivnosti koje se odvijaju na studentskoj praksi kroz radionice. Tijekom predstavljanja prikazivat će se video uradci Muzeja.

Predstavljanje se održava u okviru projekta Povijest, Povijest umjetnosti, Talijanistika, Germanistika – razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse (PerPeTuUm aGile), financiranog bespovratnim sredstvima u sklopu natječaja Europskih socijalnih fondova (ESF) te Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.

O aktivnostima provedenima kroz studentsku praksu u MSU Zagreb 

Tijekom petodnevnog programa u prostorima MSU mentorice programa i stručni djelatnici muzeja kroz predavanja, radionice i praktične zadatke upoznali su  studente s umjetničkom i arhivskom građom koja se čuva u MSU. Na primjerima umjetničkih radova i odabrane građe iz arhiva umjetnika studenti su stekli znanja osuvremenim modelima digitalizacije umjetničke i arhivske građe i obradom digitalizirane građe. Također, upoznali su se s primjenom digitalizacije u svrhu izrade izložbenih kopija za djela koja zbog izvornih krhkih i efemernih materijala ne mogu  biti dugo izložena. Poseban fokus stavljen je na tipologiju, stručnu obradu i zaštitu  umjetničkih radova koji uključuju film, video, zvuk.

Modeli korištenja i interpretacije digitalizirane građe važni su u obradi muzejske i arhivske građe pa su studenti na primjerima dobre prakse u projektima MSU dobili informacije o muzejskim procesima u realnom sektoru s kojima će se susresti nakon završenog studija. Tijekom programa su upoznali sve muzejske stručne odjele i načine na koji se svaki od njih primjenjuje procese digitalizacije u različite svrhe.

Mentorice Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter i Zbirke Marie Luise Betlheim – radovi studenata i profesora Bauhausa i Mirta Pavić, voditeljica Odjela zaštite i restauracije MSU, će 10. lipnja predstaviti instituciju u kojoj su zaposlene i program koji je u MSU proveden u okviru PerPeTuUm aGile projek

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content