Događanje

Suradničke izložbe studenata s Akademije primijenjenih umjetnosti i povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci – „Procesi“

04.04.2024.

— 20.04.2024.

19:00

— 19:00

h

_Izložba

  • Lovran

Katedra za povijest i teoriju moderne i suvremene umjetnosti, Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci, u suradnji s Katedrom za grafiku Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, poziva vas na otvorenje:

Suradničke izložbe studenata s Akademije primijenjenih umjetnosti i povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci – „Procesi“

u četvrtak 4. travnja u Galeriji Laurus u Lovranu, s početkom u 19 sati.

Na izložbi djela u mediju grafike izlažu Lara Šebelja i Dominik Višnjić, alumna i student završne godine studija grafike pri APURi.

Kustosi izložbe i autori popratnih tekstova su studenti završne godine diplomskog studija povijesti umjetnosti pri Filozofskom fakultetu u Rijeci: Dora Križnik, Veronika Milošević, Matea Plišić, Kristina Slavulj, Nikolina Šadić, Dajana Vesić, Gracia Valent i Luka Štimac.

Izložba je nastala kao rezultat praktičnog rada studenata diplomskog studija povijesti umjetnosti na kolegiju „Medijacija i kritika“ pri Katedri za povijest i teoriju moderne i suvremene umjetnosti, Odsjeka za povijest umjetnost Filozofskog fakulteta u Rijeci, pod mentorstvom red. prof. Nataše Lah i asistentice dr. sc. Nadežde Elezović u akademskoj godini 2023./24., u suradnji sa studentima te mentoricama pri Katedri za grafiku Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, prof. mr. art Jasne Šikanje i izv. prof. dr. art. Celestine Vičević, te u suradnji sa lovranskom Galerijom Laurus.

Dizajn kataloga i plakat izložbe rad je studenta Dominika Višnjića, naslovna fotografija rad je studentice Lare Šebalja, tekst kataloga potpisuje Kristina Slavlju, studentica povijesti umjetnosti. Izložba se u Galeriji Laurus  može pogledati od 4. do 20. travnja 2024.

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content