Erasmus+: Najava novih KA2 natječaja

08.07.2020.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Kao odgovor na posljedice pandemije koronavirusa, Europska komisija najavila je objavu dva nova Erasmus+ KA2 natječaja na temu Inovativne prakse u digitalno doba te Jačanje kreativnosti i kulture.

Tema digitalizacije bit će otvorena za područje općeg, strukovnog i visokog obrazovanja, a poziv na temu kreativnosti i kulture bit će otvoren za područje mladih, općeg obrazovanja i obrazovanja odraslih.

Projektima na temu digitalizacije očekivani je cilj podupirati primjenu digitalnih tehnologija te inovativnih i otvorenih pedagogija u obrazovanju i osposobljavanju. Poziv će podupirati i upotrebu europskih okvira za digitalne kompetencije, uključujući razvoj i korištenje otvorenih obrazovnih resursa, a prednost će imati oni kojima se promiču inovativne metode i alati za online poučavanje.

Projektima na temu kreativnosti i kulture svrha je poduprijeti razvoj vještina, izgradnju kapaciteta i otpornosti kroz umjetnost i kreativnost.

Oba će natječaja imati rok za prijavu u listopadu 2020. godine.

Očekuje se da će maksimalni iznos financiranja projekta biti 150.000 eura, a trajanje najdulje dvije godine.

Više informacija bit će dostupno nakon objave natječaja, a sve zainteresirane za prijavu na natječaj pozivamo da se jave Agenciji za mobilnost i programe EU.

Skip to content