Infobip i Protech Automation podupiru FFRI studij Cognitive Sciences: Cognition and the Mind

23.09.2022.
/ Vijesti / /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

O suradnji s kompanijama (Infobip i Protech Automation):

Dekan Filozofskog Fakulteta prof. dr. sc. Aleksandar Mijatović potpisao je za potrebe novog interdisciplinarnog sveučilišnog diplomskog studija na engleskom jeziku Cognitive Sciences: Cognition and the Mind ugovore s kompanijama Infobip i Protech Automation.

Direktor Infobipa Tomislav Pifar potpisao je sporazum o suradnji, u sklopu kojega će se razvijati znanstveno-istraživački i obrazovni projekti, stručna praksa za studente i drugi oblici suradnje za ostvarivanje zajedničkih interesa. Infobip je vodeća globalna IT i telekomunikacijska tvrtka koja pruža usluge mobilnih komunikacija u oblaku za poslovne korisnike.

Miki Manojlović je za Protech Automation potpisao ugovor o donaciji troškova školarine, a koja će jednoj studentici/jednom studentu koji će upisati studij u akademskoj godini 2023./2024. osigurati stipendiju za plaćanje školarine za obje godine studijskog programa. Protech Automation je tvrtka s ekspertizom u inženjerskoj automatizaciji i IT solucijama u raznim industrijama diljem svijeta.

Drago nam je da su Infobip i Protech Automation prepoznali kvalitetu našeg novog diplomskog studijskog programa i potencijal naših budućih apsolvenata te se radujemo suradnji! Više o novom studijskom programu: www.cogsci.uniri.hr.

Općenito o studijskom programu:

Novi Sveučilišni diplomski studij Cognitive Sciences: Cognition and the Mind prvi je diplomski studij kognitivnih znanosti u Hrvatskoj i prvi studijski program na FFRI koji se u cijelosti izvodi na engleskom jeziku! Ovaj interdisciplinarni studijski program znanstveno je orijentiran i priprema studente za daljnju istraživačku karijeru unutar akademske zajednice ali i u industriji (studenti koji su završili kognitivne znanosti često se zapošljavaju u područjima konzaltinga, Data Science, komunikacije znanosti i UX dizajna i istraživanja).

Jezgru studija čini jedinstvena kombinacija psihologije i filozofije, a komplimentiraju ih druge grane kognitivnih znanosti. Studij je koncipiran na način da studentima omogućuje individualni rast kroz brojne izborne predmete i elemente, te internacionalnu suradnju i na nastavi i u istraživanjima kroz brojne suradnje s drugim institucijama i znanstvenicima.

Detaljne informacije o studiju možete pronaći na webstranici www.cogsci.uniri.hr, a za sve novosti i događanja pratite nas na društvenim mrežama (Twitter: https://twitter.com/ricogsci , Instagram: https://www.instagram.com/rijekacogsci/ , Facebook: https://www.facebook.com/RiCogSci), a više o Katedri za kognitivne znanosti na https://ffri.uniri.hr/o-fakultetu/ustroj/odsjeci-i-katedre/katedra-za-kognitivne-znanosti/.

Skip to content