Justus Liebig University Giessen, Njemačka – Virtual International Programme (VIP) summer semester 2023

17.01.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Sveučilište Justus Liebig University Giessen (JLU) iz Njemačke s kojim Filozofski fakultet u Rijeci ima skopljen sporazum o razmjeni studenata, objavio je katalog kolegija Virtualnog Međunarodnog programa za ljetni semestar 2023. godine (Virtual International Programme (VIP) for summer semester 2023). Virtualna razmjena studenata započeti će u travnju 2023. godine.

VIP je trajno ponuđen program, proizašao iz aktivnosti suradnje JLU-a i fokusira se na međunarodne studente zainteresirane za iskustvo virtualne razmjene kojom bi nadopunili svoj studij u matičnim zemljama. Za sudjelovanje u programu, studenti partnerskih sveučilišta nemaju troškove prijave, upisnine niti drugih studijske troškova na JLU-u te se mogu prijaviti izravno online bez prethodnih nominacija od strane matične institucije.

Međunarodni studenti mogu birati jedan ili više seminara i predavanja iz raznovrsnog kataloga kolegija (study catalogue) koji se održavaju u potpunosti online. To uključuje 40 online kolegija sa 10 fakulteta JLU-a na preddiplomskoj i diplomskoj razini, a koji se održavaju na različitim jezicima. Kako je navedena ponuda dio redovnog kurikuluma JLU-a, upisani međunarodni studenti će imati koristi od sudjelovanja u međunarodnom visokoškolskom okruženju.

Kao dodatak specijaliziranim kolegijima, VIP program nudi interdisciplinarne online kolegije i ekskluzivna mjesta u 3 online tečaja njemačkog jezika za početnike. Po uspješnom završetku semestra virtualne razmjene, međunarodnim studentima se izdaje Prijepis ocjena sa ostvarenim bodovima sa JLU-a. Sudjelovanje u Virtualnom međunarodnom programu na JLU-u je u potpunosti besplatno za studente institucija partnera JLU-a.

Studenti se mogu prijaviti na program do 12. veljače 2023. godine. Također će biti organizirano i online postavljanje pitanja  31. siječnja 2023. godine u 14:00 h kada studenti mogu postavljati pitanja vezana uz proces prijave ili programa općenito. Ljetni semestar počinje 3. travnja 2023. godine sa online orijentacijskim tjednom za sve međunarodne studente. Za više informacija o ponudi kolegija i procesu prijave, zainteresirani mogu posjetiti JLU Digital Campus.

Skip to content