Klaster 2 Obzora Europa (Kultura, kreativnost i uključivo društvo)

16.06.2021.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

OBAVIJESTI:

 • Objavljeni su službeni radni programi za program Obzor Europa: Radni program 2021. – 2022. za Klaster 2 – Kultura, kreativnost i uključivo društvo dostupan je ovdje. Svi radni programi za Obzor Europa dostupni su ovdje.
 • Informativni dani i susreti umrežavanja Europske komisije o programu Obzor Europa: Povodom pokretanja prvih natječajnih rokova u programu Obzor Europa Europska će komisija tijekom lipnja i srpnja održati niz virtualnih informativnih dana i susreta umrežavanja u svrhu informiranja potencijalnih korisnika. Informativni dani i susreti umrežavanja namijenjeni su istraživačima i znanstvenicima, visokim učilištima, znanstvenim institutima, organizacijama iz privatnog sektora te drugim društveno-ekonomskim akterima koji su zainteresirani za prijavu projekata unutar programa Obzor Europa. Informativni dan za Klaster 2 – Kultura, kreativnost i uključivo društvo održat će se 1. srpnja,  a susret umrežavanja 2. srpnja (prijave su moguće do 30. lipnja). Više informacija dostupno je ovdje.
 • Otvorene su prijave za European Research and Innovation Days 23. i 24. lipnja 2021.: European Research and Innovation Days vodeći je godišnji događaj Europske komisije koji okuplja kreatore politike, istraživače, poduzetnike i građane kako bi raspravljali i oblikovali budućnost istraživanja i inovacija u Europi i šire. Kao i prošlogodišnji, i ovogodišnji info dani u potpunosti će biti prilagođeni online formatu, a održat će se 23. i 24. lipnja 2021. Više informacija, program kao i mogućnost prijave dostupno je ovdje.
 • Odluka o mjerama za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima Europske unije: Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o mjerama za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima Europske unije u području istraživanja, inovacija i svemira. Između ostalog, Odlukom se nastoji postići poboljšanje kvalitete i broja prijava na natječaje u sklopu Programa, povećanje znanstvene izvrsnosti prijavitelja, osnaživanje ljudskih i operativnih kapaciteta projektnih ureda i ekvivalentnih organizacijskih jedinica na hrvatskim znanstvenim organizacijama, dogovaranje i sudjelovanje u inicijativama u području istraživanja i inovacija vezanim uz svemir i svemirske tehnologije. Više informacija, Odluka te obrazac za prijavu dostupni su na Obzor Europa mrežnoj stranici

PARTNERSKI PROFILI:

 • Prof. Jenna Ashtonsa Sveučilišta u Manchesteru(Institute for Cultural Practices, School of Arts, Languages and Cultures) traži partnere za zajedničku prijavu projekta na temu HORIZON-CL2-2022-HERITAGE-01-08: Effects of climate change and natural hazards on cultural heritage and remediation, ali i druge natječaje Klastera 2 koji uključuju umjetničke prakse kao temu istraživanja. Trenutno je voditeljica projekta Community Climate Resilience Through Folk Pageantry. Njen kontakt je jenna.ashton@manchester.ac.uk, a iskaz interesa možete pogledati ovdje.
 • Sveučilište primijenjenih znanosti i umjetnosti iz Belgijetraži partnere za zajedničku prijavu projekta na temu HORIZON-CL2-2021-HERITAGE-01-03: Cultural and creative industries as a driver of innovation and competitiveness. Osoba za kontakt je Christine Merckx, Christine.merckx@kdg.be, a njihov iskaz interesa možete pogledati ovdje.
 • Istraživačka grupa s Odjela za istraživanje jezika i učenja Sveučilišta u Bečutraži partnere za zajedničku prijavu projekta na teme 2021-TRANSFORMATIONS-01-04: Addressing poor learning outcomes2021-TRANSFORMATIONS-01-05: Integration of emerging new technologies into education and training i  2022-HERITAGE-01-01: Safeguarding endangered languages in Europe. Osoba za kontakt je Susanne Lesk, susanne.lesk@univie.ac.at, a njihov iskaz interesa možete pogledati ovdje.
 • Dr. Akiko Ueno sa Sveučilišta u Middlesexutraži partnere za zajedničku prijavu projekta na temu HORIZON-CL2-2021-TRANSFORMATIONS-01-05: Integration of emerging new technologies into education and training. Njen kontakt je a.ueno@mdx.ac.uk, a iskaz interesa možete pogledati ovdje.
 • Prof. Claire Foullon sa Sveučilišta u Exeterutraži partnere za zajedničku prijavu na temu HORIZON-CL2-2021-TRANSFORMATIONS-01-05: Integration of emerging new technologies into education and training. Njen kontakt je C.Foullon@exeter.ac.uk, a iskaz interesa možete pogledati ovdje.
 • Prof. Charles Theuma sa Sveučilišta u Maltitraži partnere za zajedničku prijavu projekta na temu HORIZON-CL2-2021-TRANSFORMATIONS-01-05: Integration of emerging new technologies into education and training. Osoba za kontakt je Charles L. Mifsud, charles.l.mifsud@um.edu.mt, a iskaz interesa možete pogledati ovdje.
 • Tvrtka Skillmind iz Portugalatraži partnere za zajedničku prijavu projekta na teme HORIZON-CL2-2021-HERITAGE-01-04: Preserving and enhancing cultural heritage with advanced digital technologiesHORIZON-CL2-2022-DEMOCRACY-01-02: The future of democracy and civic participation i HORIZON-CL2-2022-HERITAGE-01-02: Europe’s cultural heritage and arts – promoting our values at home and abroad. Nude ekspertizu u području project design and management, graphic and web design, software and hardware, strategic consulting. Osoba za kontakt je Natalia Macedo, natalia.macedo@skillmind.pt. Njihov iskaz interesa možete pogledati ovdje.
 • Tvrtka Skill Robotics iz Portugalatraži partnere za zajedničku prijavu projekta na temu HORIZON-CL2-2021-TRANSFORMATIONS-01-05: Integration of emerging new technologies into education and training. Nude ekspertizu u području integracije novih tehnologija u obrazovanje.  Osoba za kontakt je Natalia Macedo, natalia.macedo@skillmind.pt. Njihov iskaz interesa možete pogledati ovdje.
 • Dr. Tova Michalsky sa Sveučilišta Bar-Ilan u Izraelutraži partnere za zajedničku prijavu projekta na temu HORIZON-CL2-2021-TRANSFORMATIONS-01-05: Integration of emerging new technologies into education and training. Njen kontakt je Tova.Michalsky@biu.ac.il, a iskaz interesa možete pogledati ovdje.
 • Prof. Jenny Bronstein sa Sveučilišta Bar-Ilan u Izraelutraži partnere za zajedničku prijavu projekta na teme HORIZON-CL2-2022-DEMOCRACY-01-07: Politics and the impact of online social networks and new mediate HORIZON-CL2-2022-TRANSFORMATIONS-01-03: Conditions of irregular migrants in Europe. Njen kontakt je jenny.bronstein@biu.ac.il, a njene iskaze interesa možete pogledati ovdje i ovdje.
 • Prof. Chaim Noy sa Sveučilišta Bar-Ilan u Izraelutraži traži partnere za zajedničku prijavu projekta na temu HORIZON-CL2-HERITAGE-2021-01-03: New ways of participatory management and sustainable financing of museums and other cultural institutions. Njegov kontakt je chaim.noy@biu.ac.il, a iskaz interesa možete pogledati ovdje.
 • Prof. Batia-Haya Hefziba Lifshitz sa Sveučilišta Bar-Ilan u Izraelutraži partnere za zajedničku prijavu projekta na temu HORIZON-CL2-2022-TRANSFORMATIONS-01-10: Socio-economic effects of ageing societies. Njen kontakt je Hefziba.Lifshitz@biu.ac.il, a iskaz interesa možete pogledati ovdje.
 • Dr. Michael Fagenblat s Open University u Izraelutraži partnere za za zajedničku prijavu projekta na temu HORIZON-CL2-HERITAGE-2022-01-03: The role of perceptions, formed by traditions, values and beliefs, in shaping European societies and politics in the 21st century. Njegov kontakt je mfagenblat@gmail.com, a iskaz interesa možete pogledati ovdje.
 • Dr. Vered Silber Varod s Open University u Izraelutraži partnere za za zajedničku prijavu projekta HORIZON-CL2-2021-HERITAGE-01-04: Preserving and enhancing cultural heritage with advanced digital technologies. Njen kontakt je vereds@openu.ac.il, a iskaz interesa možete pogledati ovdje.
 • Dr. Niva Golan-Nadir s Open University u Izraelutraži partnere za zajedničku prijavu projekta na temu HORIZON-CL2-TRANSFORMATIONS-2022-01-08: Strengthening racial, ethnic and religious equity. Njen kontakt je nivago@openu.ac.il, a iskaz interesa možete pogledati ovdje.
 • Dr. Gali Weissberger sa Sveučilišta Bar-Ilan u Izraelutraži partnere za zajedničku prijavu projekta na temu HORIZON-CL2-2022-TRANSFORMATIONS-01-10: Socio-economic effects of ageing societies. Njen kontakt je gali.weissberger@biu.ac.il, a iskaz interesa možete pogledati ovdje.
 • Simfonijski orkerstar iz Cipratraži partnere za zajedničku prijavu projekta na teme New ways of participatory management and financing of performing arts organizationsCultural and creative industries as a driver of innovation and competitiveness i Preserving and enhancing cultural heritage with advance digital technologies. Osoba za kontakt je Pantelia Vyrides, p.hadjiprocopi@cyso.org.cy, a njihov iskaz interesa možete pogledatiovdje.
Skip to content