Književna večer s Markom Gregurom

26.04.2024.
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U četvrtak 2. svibnja u 18 sati u Gradskoj knjižnici Rijeka (kompleks Benčić) održat će se književna večer s popularnim i nagrađivanim piscem Markom Gregurom, koju će moderirati Mihaela Kajić.

Marko Gregur jedan je od najvažnijih i najproduktivnijih hrvatskih pisaca srednje generacije. Niz uglednih književnih nagrada otvorila je nagrada „Prozak“ za mlade pisce za zbirku priča Divan dan za Drinkopoly 2014., a 2020. za roman Vošicki dobitnik je državne nagrade „Vladimir Nazor“ i nagrade „Fric“. Među ostalim, objavio je i romane Mogla bi se zvati Leda i Šalaporte, kao i kajkavski roman Kak je zgorel presvetli Trombetassicz. Usto, Gregur je i voditelj književnih festivala, urednik časopisa Artikulacije, vlasnik izdavačke kuće Neolit i još mnogo toga.

Književna večer organizira se u sklopu studentskog projekta Što je popularno u popularnom romanu?, voditeljice Mihaele Kajić, studentice kroatistike Filozofskog fakulteta u Rijeci. Projekt se provodi uz financijsku potporu Sveučilišta u Rijeci – Studentskog kulturnog centra.

Skip to content