Ljetna škola projekta UPSKILLS

17.07.2023.
/ Vijesti / /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Članice projektnog tima s Filozofskog fakulteta u Rijeci Tihana Kraš i Martina Podboj zajedno sa studenticama Filozofskog fakultetu u Rijeci Milenom Korenikom, Laurom Škalamerom, Tihanom Tadej i Monikom Zebom od 14. do 20. srpnja 2023. sudjeluju u ljetnoj školi Erasmus+ projekta UPgrading the SKIlls of Linguistics and Language Students (UPSKILLS) u Istraživačkoj stanici Petnica kod Valjeva u Srbiji.

U ljetnoj školi sudjeluje još 28 studenata i 15 nastavnika iz šest partnerskih institucija: Sveučilišta u Beogradu, Sveučilišta u Bologni, Sveučilišta u Grazu, Sveučilišta u Malti, Sveučilišta u Ženevi te CLARIN-a ERIC-a.

Tijekom šestodnevnog programa studenti, podijeljeni u četiri skupine, uz punu financijsku potporu projekta UPSKILLS, razvijaju kompetencije vezane uz jezično raslojavanje, prikupljanje jezičnih podataka od ljudi, digitalnu obradu teksta i programiranje.

UPSKILLS je trogodišnje strateško partnerstvo za visoko obrazovanje Europske unije čiji je cilj razviti javno dostupne nastavne materijale koji će se moći integrirati u postojeće i buduće sveučilišne studijske programe, smjernice za poučavanje temeljeno na istraživanju i edukativne video-igre putem kojih će se studenti jezika i lingvistike bolje pripremiti za suvremene poslove u znanosti i gospodarstvu te postati konkurentniji na tržištu rada.

Skip to content