Mini-izložba i predstavljanje stripa „Grička vještica“

18.05.2023.
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U ponedjeljak 22. svibnja u 18 sati u Gradskoj knjižnici Rijeka, Ogranak Trsat, održat će se predstavljanje kolekcionarskog izdanja stripa „Grička vještica“, nastalog prema istoimenom romanu Marije Jurić Zagorke. Crteže za strip izradio je Andrija Maurović, a scenarij Norbert Neugebauer. Strip je u nastavcima izlazio 1960-ih, a ovo njegovo prvo integralno izdanje, popraćeno i brojnim prilozima, objavio je nakladnik Više od stripa iz Sarajeva.

Uz predstavljanje stripa moći će se razgledati i mini-izložba uvećanih detalja i tabli iz stripa, a bit će izloženi i primjerci sarajevskog časopisa o stripu Bosona.

O stripu i njegovu položaju u hrvatskoj kulturi, kao i o Mauroviću, Neugebaueru, Zagorki, izložbi i još mnogo čemu razgovarat će Alija Balta, likovni umjetnik i urednik kolekcionarskog izdanja stripa, doc. dr. sc. Mario Kolar i studenti kroatistike (i svi ostali koji će se htjeti uključiti u razgovor). Strip i časopis moći će se kupiti po promotivnoj cijeni.

Mini-izložba i predstavljanje organiziraju se u sklopu studentskog projekta „Što je popularno u popularnom romanu?“, voditeljice Mihaele Kajić, studentice prijediplomskog studija kroatistike. Projekt se provodi uz financijsku potporu Sveučilišta u Rijeci – Studentskog kulturnog centra.

Skip to content