Najava događanja – Obljetnica Odsjeka za kulturalne studije

03.05.2024.
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Događanja povodom obilježavanja 20. obljetnice osnutka Odsjeka za kulturalne studije FFRI

Utorak (7. 5.; 19.00 h; klub Palach). Projekcija dokumentarnog filma Street Heroines i tribina na kojoj sudjeluju Vedran Štimac, Eric Ušić i Natalija Majsova, a moderira Vjeran Pavlaković. Film i razgovor posvećeni su društveno-političkoj ulozi murala i angažiranoj umjetnosti, a održavaju se u sklopu izrade murala i radionice Vedrana Štimca (Polite BastART) na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci koja će trajati od 7. do 9. 5. 2024. povodom 20. godina od osnivanja Odsjeka za kulturalne studije. Tim povodom bit će upriličeno otvaranje i predstavljanje murala na 8. katu Filozofskog fakulteta u Rijeci (Odsjek za kulturalne studije) u četvrtak, 9. 5.

Utorak (14. 5.; 14.15 h; predavaonica 106; Filozofski fakultet u Rijeci). Predavanje Stefa Jansena s naslovom “Teorija zavjere, globalna istorija i kritika”. Stef Jansen je kulturni i socijalni antropolog, redoviti je profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Srijeda (22. 5.) i petak (31. 5.); klub Palach. Dvije tribine uz sudjelovanje alumnija Odsjeka za kulturalne studije i gostujućih profesora. Detalji vezani uz ta događanja bit će objavljeni pravovremeno.

Skip to content