Natječaj za upis na program cjeloživotnoga obrazovanja ‘Primijenjeni tečaj hrvatskoga jezika za lektore i prevodioce’

07.02.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Odsjek za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci organizira program cjeloživotnoga obrazovanja Primijenjeni tečaj hrvatskoga jezika za lektore i prevodioce u svrhu stručnoga usavršavanja. Program se odvija u dva modula: kroatistima je namijenjen lektorski modul, a ostalim polaznicima, u prvom redu društvenoga i humanističkog usmjerenja, poseban modul usavršavanja iz područja hrvatskoga jezika. Polaznici obaju modula steći će nova (praktična) znanja iz hrvatskoga standardnog jezika i razviti specifične vještine te će time biti konkurentniji na tržištu rada.

Teme programa: Jezična pravilnost i funkcionalno jezično raslojavanje, Jezične razine, norme i praksa (lektorska/prevodilačka), Pregled aktualnih normativnih problema u hrvatskome jeziku, Teorija i praksa hrvatske interpunkcije, Strane riječi kao pravopisni i pravogovorni problem, Redaktura i lektura u pisanim medijima te Lektura u govorenim medijima.

Način održavanja nastave i ispita: petkom na daljinu od 18 do 20.15, a subotom od 9 do 12.15 (pet subota in situ i četiri subote na daljinu). Ispit na završetku Tečaja polaže se isključivo in situ.

Mjesto održavanja nastave in situ: Sveučilišni kampus, Filozofski fakultet, Sveučilišna avenija 4, Rijeka.
Vrijeme održavanja: 1. ožujka – 24. svibnja 2024. godine.
Trajanje programa: 60 sati
Broj ECTS‑a koji se stječu završetkom programa: 10
Cijena programa:
– za jednokratno plaćanje cijena programa je 465,00 EUR
– za obročno plaćanje cijena programa je 500 EUR: 1. rata iznosi 200,00 EUR (uplata do 26. veljače 2024.), 2. rata iznosi 170,00 EUR (uplata do 25. ožujka 2024.); 3. rata iznosi 130,00 EUR (uplata do 22. travnja 2024.)

Uvjeti za prijavu na lektorski modul: prvostupnička diploma o završenom preddiplomskom studiju Hrvatskoga jezika i književnosti ili diploma o završenom predbolonjskom ili bolonjskom studiju Hrvatskoga jezika i književnosti

Uvjeti za prijavu na modul za prevodioce: diploma o završenom predbolonjskom ili bolonjskom studiju

Prijavi treba priložiti:
   – presliku diplome o završenom studiju,
   – popunjenu prijavnicu.

Prijave se primaju:
– e-poštom na adresu: mihaela.matesic@ffri.uniri.hr (šalju se skenirani dokumenti, a ne fotografirani) ili
– poštom na adresu Odsjek za kroatistiku (za Primijenjeni tečaj), Filozofski fakultet, Sveučilišna avenija 4, 51000 Rijeka

Rok za prijavu: 20. veljače 2024. godine.

Napomena: broj polaznika ograničen je na 30.

Kontakt: mihaela.matesic@ffri.uniri.hr

Skip to content