Orijentacijski dan za brucoše

05.10.2022.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Na Filozofskom fakultetu u Rijeci je u ponedjeljak, 3. listopada po prvi put organiziran Orijentacijski program za brucoše preddiplomskih studija. Program je osmišljen kako bi se studentima pružile osnovne informacije povezane uz Fakultet, njegovu organizaciju, obaveze i odgovornosti studenata te mogućnosti koje im se pružaju kroz urede i službe Fakulteta te Sveučilišta.

Na početku programa prigodnim govorom dobrodošlicu svim studentima poželio je dekan prof. dr. sc. Aleksandar Mijatović, a prodekanica za nastavu i studente izv. prof. dr. sc. Nena Rončević zatim je iznijela osnovne informacije potrebne svakom brucošu. Prof. dr. sc. Aleksandra Golubović pojasnila je koje obaveze i odgovornosti podrazumijeva akademski život.

Predstavljeni su Ured za akademsku podršku i Ured za karijere, sustav studentskog mentorstva, Studentski zbor FFRi, Studentski centar i mogućnosti koje se pružaju na Kampusu te Sveučilišni savjetovališni centar.

Nakon prvog dijela programa u kojem su sudjelovali svi brucoši Fakulteta, u popodnevnim satima održani su prijemi studenata na odsjecima. Navedeni program osmišljen je kako bi se studentima olakšao proces prilagodbe na studij.

Nastavak programa slijedi 8. listopada kada je predviđen planinarski izlet organiziran u suradnji s PD Kamenjak / Odsjek INDEX. Svim brucošima želimo dobrodošlicu na Fakultet te mnogo sreće i uspjeha na upisanim studijima!

Skip to content