Poruka dekana studentima i svim zaposlenicima Filozofskog fakulteta u Rijeci u povodu početka akademske godine 2022./2023.

03.10.2022.
/ Vijesti / /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Poštovane studentice i poštovani studenti, poštovane nastavnice i poštovani nastavnici, znanstvenice i znanstvenici, poštovane zaposlenice i poštovani zaposlenici stručnih službi, drage kolegice i dragi kolege,

pozdravljam vas na početku nove akademske godine 2022/2023. i želim puno uspjeha u studiranju i radu.  

Ova je akademska godina mali jubilej Filozofskog fakulteta u Rijeci, njegovih 25 godina rada pod ovim nazivom.

Posebno pozdravljam i želim dobrodošlicu brucošima Filozofskog fakulteta u Rijeci. Hvala vam na povjerenju što se izabrali i upisali studije ovog fakulteta. Iznimno nam je važno da na Filozofskom fakultetu u Rijeci nastavljate svoje obrazovanje i osobni razvoj.

Nastavnicima i znanstvenicima želim najviša postignuća u nastavi i znanstvenom radu. Zahvaljujući vašem radu, Filozofski fakultet u Rijeci razvio se u prepoznatljivu visokoškolsku instituciju koja stremi najvišim akademskim i intelektualnim standardima. Uživajte u radu sa studentima, pisanju i objavljivanju znanstvenih radova i provedbi projekata, ne gubeći iz vida zajednicu u koju smo uronjeni. Ona se oslanja na našu stručnost u različitim područjima.

Kolege u stručnim službama molimo da nastave s podrškom radu studenata i zaposlenika u znanstveno-nastavnim i suradničkim zvanjima. Rad na visokoškolskim institucijama sve je kompleksniji na različitim razinama njihova funkcioniranja. Vi ste naš oslonac u provođenju temeljnih statutarnih djelatnosti Fakulteta.   

Koristim se prilikom obratiti alumnima Filozofskog fakulteta u Rijeci i pozvati ih na suradnju u unapređivanju kvalitete studijskih programa, povezivanju s tržištem rada i promicanju našeg Fakulteta. Vaša su iskustva neprocjenjiva u razvoju karijernih profila sadašnjih i budućih studenata.        

Na Fakultetu smo koji obrazuje i istražuje u području humanističkih i društvenih znanosti te surađuje sa zajednicom. Drži se da je ekonomski i društveni kontekst nesklon ovim znanstvenim i obrazovnim područjima, osobito humanističkom. Ipak, u novu akademsku godinu ulazimo s visoko popunjenom upisnom kvotom i sa studijima koji su u samome vrhu najtraženijih studija na hrvatskim sveučilištima. Za nas je to i poticaj i odgovornost.

U situaciji demografskog pada i smanjivanja broja učenika težimo ispuniti očekivanja naših studenata. To znači kontinuiranu skrb za kvalitetu naših studijskih programa, jačanje naših nastavničkih kompetencija, a posebnu pozornost treba posvetiti daljnjem osnaživanju stručne prakse, suradnje s partnerima u stručnim bazama i angažmana studenata u zajednici.   

Fakultet nisu samo predavanja, ispiti, zgrada, učionice. Na Fakultetu provodimo vrijeme, živimo, radimo, učimo. To je nastavak socijalizacije i razvoja naših građanskih kompetencija. Poticajnim raspravama na predavanjima i izvan njih, novim projektima studentskih udruga i Studentskog zbora te iskustvom naših alumna, zajednički unaprijedimo društveni život na Fakultetu i zajednicu u koju smo uklopljeni.

…semper sint in flore.

S poštovanjem,

prof. dr. sc. Aleksandar Mijatović

Dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci

Skip to content