Poslijeratna Drenova – dodiri s baštinom – nestajanje i nastajanje

11.07.2023.
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe, prezentacije radova studenata Odsjeka za povijest u četvrtak 13. srpnja u 18:00 u Zavičajnom muzeju Drenova.

Poslijeratna Drenova – dodiri s baštinom – nestajanje i nastajanje.

Višegodišnja suradnja koju Društveni centar Drenova/Zavičajni muzej Drenove ima sa Filozofskim fakultetom u Rijeci ove godine materijalizirala se kroz suradnju na istraživanju i interpretaciji drenovske baštine na osnovi podataka iz digitalne arhive Zavičajnog muzeja Drenove. Studenti su pod vodstvom doc. dr. sc. Andree Roknić Bežanić, a u okviru kolegija Interpretacija povijesti i kulturne baštine, odabrali nekoliko tematskih cjelina koje su istraživali. Rezultate ćemo predstaviti na izložbi u okviru Dana Drenove 2023. pod nazivom Poslijeratna Drenova – dodiri s baštinom – nestajanje i nastajanje.

Digitalne prezentacije koje su izradili studenti ući će u stalni postav muzeja i biti će dostupni i na našim WEB stranicama. Ovakva suradnja u kontekstu otvorene znanosti sa Sveučilištem u Rijeci, a uz stalnu potporu Grada Rijeke, važan je poticaj za daljnji razvoj građanske znanosti koja uključuje rad volontera u prikupljanju povijesne građe našeg kraja čime se brojne vrijedne informacije čuvaju od propadanja i zaborava.

Skip to content