Potpisan ugovor o suradnji između Filozofskoga fakulteta, Caritasa Riječke nadbiskupije i Hrvatskoga Caritasa

21.10.2022.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Rijeci 20. listopada potpisan je ugovor s Caritasom Riječke nadbiskupije i Hrvatskim Caritasom o izvođenju tečaja hrvatskoga jezika za osobe Ukrajinske nacionalnosti.

Potpisivanjem Ugovora utvrđuje se suradnja između ugovornih strana oko izvođenja tečaja hrvatskoga jezika za osobe Ukrajinske nacionalnosti na području Primorsko-goranske županije. Nastava za oko 100 polaznika odvijat će se u prostorima Filozofskoga fakulteta u Rijeci, a nastavu će izvoditi Riječka kroatistička škola – centar za učenje hrvatskoga kao drugoga, stranoga i nasljednoga jezika.

Tečaj hrvatskoga jezika važna je aktivnost jer pruža mogućnost društvene integracije i aktivno sudjelovanje na različitim područjima života i rada i sukladno tome normalan život u Republici Hrvatskoj. Filozofski fakultet u Rijeci i Riječka kroatistička škola u prethodnoj su akademskoj godini organizirali besplatan tečaj hrvatskoga jezika za izbjeglice iz Ukrajine, a suradnja s Caritasom Riječke nadbiskupije omogućuje nastavak pružanja podrške pri integraciji izbjeglica.

Skip to content