Poziv na proslavu desete obljetnice osnutka ‘Bilingualism Matters@Rijeka’

03.06.2024.
/ Vijesti / /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Poštovani i dragi kolege, suradnici i prijatelji,
zadovoljstvo nam je pozvati vas na proslavu desete obljetnice osnutka Bilingualism Matters@Rijeka, koja će se održati u četvrtak 6. lipnja 2024. od 13 do 14  sati na Filozofskome fakultetu u Rijeci u prostoriji F-139.

Bilingualism Matters@Rijeka ogranak je međunarodne neprofitne organizacije Bilingualism Matters sa sjedištem u Edinburghu u Ujedinjenome Kraljevstvu, koji od 6. lipnja 2014. djeluje pri Filozofskome fakultetu u Rijeci. Svrha je ogranka prenošenje znanstvenih spoznaja o višejezičnosti široj javnosti, razvijanje svijesti o važnosti i prednostima višejezičnosti te njezino poticanje u društvu. U posljednjih deset godina ogranak je svojim aktivnostima, u suradnji sa stručnjacima na području odgoja, obrazovanja, zdravstva, kulture i gospodarstva te s roditeljima, učenicima, studentima i pripadnicima šire javnosti aktivno radio na njegovanju i očuvanju jezične i kulturne raznolikosti naše sredine i šire.

Kratka izlaganja u povodu desete obljetnice osnutka ogranka održat će putem videopoziva direktorice organizacije Bilingualism Matters prof. dr. sc. Antonella Sorace (ujedno i osnivačica Bilingualism Matters) i dr. sc. Katarzyna Przybycien sa Sveučilišta u Edinburghu iz Ujedinjenoga Kraljevstva te uživo voditeljica ogranka Bilingualism Matters@Rijeka izv. prof. dr. sc. Tihana Kraš s Filozofskoga fakulteta u Rijeci. Svečanost će uveličati djevojački zbor udruge „Josip Kaplan“ iz Rijeke pod ravnanjem umjetničke voditeljice Doris Kovačić. Nakon svečanosti održat će se prigodno druženje uz tortu ispred prostorije F-139 do 15 sati, na koje vas također pozivamo.

Ljubazno vas molimo da svoje sudjelovanje na proslavi potvrdite do srijede 5. lipnja 2024. na ovoj poveznici.

Veselimo se vašem dolasku i zajedničkom druženju!

Skip to content