PREDSTAVLJANJE ZBIRKE SUVREMENIH MAKEDONSKIH BAJKI „DJETELICE BJELICE“ NA OHRIDU

Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

29. kolovoza 2023. u okviru 56. Ljetne škole za makedonski jezik, književnost i kulturu na Ohridu predstavljena je zbirka suvremenih makedonskih bajki „Djetelice bjelice“. Ovo je drugo predstavljanje zbirke, prvo je bilo 11. svibnja 2023. na manifestaciji povodom jubileja 15 godina Lektorata za makedonski jezik u Rijeci.

Zbirku su predstavile prof. dr. sc. Vesna Mojsova Čepiševska, ravnateljica Međunarodnog seminara za makedonski jezik, književnost i kulturu Sveučilišta „Sv. Ćirila i Metoda“ u Skopju i mr. sc. Biljana Stojanovska, lektorica za makedonski jezik na Filozofskom fakultetu u Rijeci. O izazovima u prevođenju govorile su i studentice Prevoditeljskog studija Ana Bratović i Margareta Čanžar, ovogodišnje polaznice Ljetne škole. Nakon predstavljanja promotorice su pročitale i odlomke bajki na makedonskom i na hrvatskom jeziku.

„Djetelice bjelice“ je u izdanju Filozofskoga fakulteta u Rijeci, a uredile su je izv. prof. dr. sc. Petra Žagar Šoštarić, izv. prof. dr. sc. Željka Macan i mr. sc. Biljana Stojanovska.

Zbirka je besplatno dostupna na poveznici.

Skip to content