Stručni skup projekta TEAM

29.08.2023.
/ Vijesti / /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Danas, 29. kolovoza 2023., od 11 do 15:30 sati na Filozofskome fakultetu u Rijeci održava se stručni skup „Višejezični učenik i njegov nastavnik: predstavljanje i primjena rezultata projekta TEAM u Republici Hrvatskoj“.

TEAM (Teacher Education about Multilingualism) (Obrazovanje nastavnika o višejezičnosti) trogodišnje je strateško partnerstvo za visoko obrazovanje između sveučilišta iz Grčke, Hrvatske, Italije, Izraela, Njemačke, Poljske, Španjolske i Ujedinjenoga Kraljevstva koje se financira iz programa Erasmus+ Europske unije. Partner iz Hrvatske jest Filozofski fakultet u Rijeci.

Cilj je projekta TEAM razviti javno dostupne online resurse za obrazovanje sadašnjih i budućih nastavnika razredne i predmetne nastave o višejezičnosti koji će im pomoći u razumijevanju jezične i kulturne raznolikosti u razredu te pristupu višejezičnim učenicima i učenicima koji ne govore ili slabo govore jezik škole. Online resursi obuhvaćaju kolegij na Moodleu te kanal na YouTubeu.

Na skupu besplatno sudjeluje sto (odgojno-)obrazovnih djelatnika iz Republike Hrvatske, među kojima su odgajatelji iz predškolskih ustanova, nastavnici razredne i predmetne nastave, stručni suradnici u školama, ravnatelji predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova i kulturnih instituta, dekani visokoškolskih ustanova i nastavnici iz tih ustanova, studenti te savjetnici iz Agencije za odgoj i obrazovanje. Skup se sastoji od gostujućega predavanja prof. dr. sc. Lidije Cvikić s Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu „Višejezičan učenik u razredu – Što ćemo sad?“, predavanja voditeljice projektnoga tima projekta TEAM na Filozofskome fakultetu u Rijeci izv. prof. dr. sc. Tihane Kraš „Obrazovanje nastavnika o višejezičnosti: rezultati projekta TEAM“ te radionice „Izazovi u radu s višejezičnim učenicima“, koju će u pet različitih skupina voditi sve članice projektnoga tima na Filozofskome fakultetu u Rijeci u sastavu: doc. dr. sc. Nataša Košuta, izv. prof. dr. sc. Tihana Kraš, Sandra Marman, mag. educ., doc. dr. sc. Maša Plešković i dr. sc. Zvjezdana Vrzić.

Skip to content