Studenti upoznati s prilikama financiranja iz EU proračuna

25.11.2022.
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U suradnji s Riječkom razvojnom agencijom Porin d. o. o. 24. studenog na Fakultetu je održana radionica Prilike financiranja iz EU proračuna.

Voditeljice radionice studente su upoznale s ustrojstvom, funkcioniranjem i načinom donošenja odluka unutar Europske Unije. Poseban naglasak stavljen je na proračun, odnosno višegodišnji financijski okvir kroz koji se planiraju prihodi i rashodi. Studenti su pobliže upoznati s rashodovnim područjima predviđenima financijskim okvirom 2021. do 2027. g. te im je pojašnjeno što to znači za Republiku Hrvatsku. Upoznati su pritom s operativnim programima i fondovima iz kojih će se u narednom razdoblju raspisivati natječaji. Poseban naglasak stavljen je na Erasmus+, najveći program Europske Unije za obrazovanje i osposobljavanje, mlade i sport.

Radionica je održana u okviru projekta Povijest, Povijest umjetnosti, Talijanistika, Germanistika – razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse (PerPeTuUm aGile), financiranog bespovratnim sredstvima u sklopu natječaja Europskih socijalnih fondova (ESF) te Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.

Skip to content