Sveučilišni projekt UMJETNIČKA FOTOGRAFIJA DANAS – RAKUSR KAO DISKURS

11.05.2023.
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U sklopu sveučilišnog umjetničkog projekta „Umjetnička fotografija danas – Rakurs kao diskurs“, u petak 19. svibnja s početkom u 18 sati u prostoru riječke Galerije Principij gostuju povjesničarka i teoretičarka umjetnosti Leonida Kovač, profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i filmski snimatelj, izvjestitelj, fotograf i redatelj Silvestar Kolbas.

Svojevremeno je Leonida Kovač zapisala: Kolbas se usredotočuje na modalitete diskurzivnog brisanja povijesnog pamćenja pri čemu osobitu pozornost posvećuje izvorima na koje se službena historiografija rijetko oslanja. Riječ je o takozvanoj usmenoj povijesti. Upravo u toj točki nalazimo poveznicu rakursa i diskursa, slike i jezika, pamćenja i njegove interpretacije.

Projekt vodi izv. prof. dr.sc. Nataša Lah s Katedre za povijest i teoriju moderne i suvremene umjetnosti Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci s grupom suradnika iz zemlje i inozemstva, te u uskoj suradnji s Fotoklubom Rijeka – Galerijom Principij.

Skip to content