Uspješno okončan ciklus radionica vršnjačke potpore

Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Temom Kako se asertivno zauzeti za sebe? 21. travnja okončan je ciklus radionica vršnjačke potpore organiziran u suradnji Odsjeka za psihologiju i Ureda za akademsku podršku! Riječ je o pilot programu osmišljenom kako bi se studenticama i studentima, napose brucošima, olakšao proces prilagodbe studiju te kako bi ih se osnažilo za suočavanje s akademskim i osobnim izazovima i teškoćama. Pod mentorstvom nastavnica, ciklus od šest radionica pripremili su i vodili studentice i studenti diplomskog studija Psihologije kao specifičan oblik stručne prakse. Prilikom odabira tema radionica vodilo se računa o stvarnim potrebama studenata, odnosno one su se temeljile na rezultatima ankete koju je Ured za akademsku podršku koncem prošle akademske godine proveo među brucošima.

Pod mentorstvom nastavnica izv. prof. dr. sc. Rosande Pahljine-Reinić, izv. prof. dr. sc. Barbare Rončević Zubković i dr. sc. Martine Bažon, studentice i studenti radionicama su obuhvatili sljedeće teme:

9. 12. 2022. Antonela Sardelić i Ines Oreški – Što kad nemaš vremena za gubljenje vremena?;

16. 12. 2022. Leon Marciuš – Postavljanje ciljeva;

13. 1. 2023. Lina Šorgić i Marta Pušić – Kako prestati prokrastinirati (odgađati obaveze)?;

10. 3. 2023. Paola Milotić i Jelena Jakšić: Kako uspješno prebroditi neuspjeh?;

31. 3. 2023. Zita Jurić i Bruna Gričar: Prevladavanje straha od javnog nastupa i

21. 4. 2023. Maja Jugovac i Jurana Pižeta: Kako se asertivno zauzeti za sebe?

Čestitamo studentima i njihovim mentoricama na izvrsno pripremljenim i provedenim radionicama! Neke od njih bit će prilagođene za srednjoškolski uzrast te u Tjednu obilježavanja 25. obljetnice Filozofskog fakulteta u Rijeci gostuju u riječkim srednjim školama.

Skip to content