Događanje

Poziv na konferenciju „Obrazovne nejednakosti u Hrvatskoj: izazovi sadašnjosti, rješenja za budućnost“

26.10.2023.

09:30

— 14:30

h

_Konferencija, Znanost

Prenosimo poziv Instituta za razvoj obrazovanja za sudjelovanje na završnoj konferenciji projekta Tematska mreža Cjeloživotno obrazovanje dostupno svima koja će se održati u četvrtak 26. listopada 2023. u Zagrebu.

Tekst poziva prenosimo u cjelosti:

Poštovana/i,

Javljamo Vam se s pozivom da sudjelujete na završnoj konferenciji „Obrazovne nejednakosti u Hrvatskoj: izazovi sadašnjosti, rješenja za budućnost“ u organizaciji Mreže Cjeloživotno učenje za sve koja će se održati u četvrtak 26. listopada 2023. od 9.30 do 14:30 sati u prostorijama HUB385 (Ulica Franje Petračića 6, 10000 Zagreb) u organizaciji Mreže Cjeloživotno učenje za sve.

Mreža Cjeloživotno učenje za sve zalaže se za pravičan i uključiv sustav obrazovanja u Hrvatskoj. U rad Mreže uključeno je 60 stručnjaka iz 22 institucije iz područja znanosti, obrazovanja i civilnog društva. Mreža je pokrenuta u listopadu 2020. godine u okviru projekta koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a koordinira Institut za razvoj obrazovanja (vrijednost projekta: 470.217,35 EUR). U protekle tri godine Mreža je provela šest istraživanja o obrazovnim nejednakostima na svim razinama obrazovanja, od ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja do visokog obrazovanja i obrazovanja odraslih. Istraživanja su obuhvatila više od 2.500 anketnih ispitanika i 300 sudionika fokus grupa i intervjua. Na temelju nalaza istraživanja Mreže izrađene su preporuke koje su bile predmet javnih rasprava s 270 dionika sustava obrazovanja.

Završna konferencija Mreže predstavit će rezultate i preporuke stručnoj i široj javnosti te otvoriti raspravu o javnim politikama vezanim uz smanjivanje obrazovnih nejednakosti, posebice u sklopu Nacionalnog plana razvoja sustava obrazovanja do 2027. godine.

Dnevni red konferencije i prijavni obrazac za sudjelovanje nalaze se na sljedećoj poveznici: Prijavni obrazac za konferenciju (google.com).

Pozivamo predstavnike državnih institucija, lokalne i područne samouprave, znanstvene zajednice, obrazovnih ustanova, organizacija civilnog društva i medija da nam se pridruže na konferenciji te da kroz daljnju suradnju i dijalog pridonosimo unaprjeđenju pravičnosti i uključivosti obrazovnog sustava u Hrvatskoj.

S poštovanjem,
Thomas Farnell
Institut za razvoj obrazovanja

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content