Znanstvena tribina “Otvorena znanost”

04.11.2022.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Centar za otvorenu znanost Sveučilišne knjižnice Rijeka poziva vas na znanstvenu tribinu „Otvorena znanost“ u organizaciji Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci.

Tribina će se održati 10. studenoga 2022. u velikoj predavaonici u prizemlju Fakulteta zdravstvenih studija (V. Cara Emina 5) s početkom u 11:00 sati.

Program tribine:

1. „Plenarno predavanje Otvorena znanost“ (izv. prof. dr.sc. Ivana Hebrang Grgić, Filozofski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti)

2. „Stavovi hrvatskih znanstvenika prema otvorenoj znanosti – dijeljenje podataka, preprinting i otvorena recenzija“ (izv. prof. dr.sc. Ksenija Baždarić, Fakultet zdravstvenih studija, Sveučilište u Rijeci)

3. „Informacijska pismenost znanstvenika Sveučilišta u Rijeci“  (Evgenia Arh, knjižnica za Biomedicinu i zdravstvo, Sveučilište u Rijeci i dr.sc. Dejana Golenko, knjižnica Pravnog fakulteta, Sveučilište u Rijeci)

4. „Razlike u otvorenosti i dijeljenju znanstvenih radova na Sveučilištu u Rijeci“ (Iva Vrkić, knjižnica Geofizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Sveučilište u Zagrebu)

5. Okrugli stol o otvorenoj znanosti: „Što ustanove, časopisi i znanstvenici mogu učiniti kako bi implementirali prakse otvorene znanosti?“ (voditeljica Ivana Dorotić Malič, Sveučilišna knjižnica Rijeka).

Zainteresirane molimo da svoj dolazak potvrde na mail: dekanatfzsri@uniri.hr.

Skip to content